Op een laag pitje

We hebben er denk ik allemaal wel eens last van. Gewoon ff geen zin hebben. Lekker naar bed, niet aan me zitten met die takken van je, en slapen met die hap. Hart-stikke normaal .. of zou er meer achter kunnen zitten?
Ik heb deze vraag aan jullie gesteld middels Instagram Stories, en er kwamen echt super veel reacties op. Ik had beloofd om via deze blog ook wat vraagjes daarover te beantwoorden, so here we go.

Als ik naar mijn eigen journey in het futloze sex loze bestaan denk ik meteen terug aan de tijd dat ik aan de pil was en toen ik net zwanger was. Ik werd ongesteld op mijn elfde verjaardag, hiep hiep hooray er ligt bloed in de plee. Nou geweldig .. en toen een jaar later of iets ging ik al aan de pil, omdat ik wat last had van krampen en mijn moeder dacht op dat moment dat dat de beste oplossing was. Nou op m’n 14e werd ik seksueel actief dus prima beslissing als je het mij vraagt. Tot ik op latere leeftijd (18 t/m 24 jaar) merkte dat die pil echt alleeeeeeen maar in m’n nadeel werkte. Ik had echt een sex drive van een slak, kwam aan, hekserige humeurtjes, huid onrustig .. echt verschrikkelijk, zelf tot het punt dat ik depressieve emoties/gevoelens soms had. Tot ik op een punt kwam dat ik met verschillende vriendinnen erover sprak die onderzoek hadden gedaan naar bijwerkingen van de pil en wat we nou eigelijk slikken en wat er gebeurt met dat lichaam van binnen. Het houdt de boel gewoon letterlijk allemaal op, brengt je hele hormoonhuishouding tot de pleuris en geeft je eigelijk een “valse” menstruatie, kan niet goed voor je zijn als je met je gezonde verstand nadenkt.  Het is gewoon door de natuur zo gemaakt dat wij vrouwen de uitverkorenen zijn om te menstrueren. I know I know, ik hang ook heus niet de vlag uit wanneer ik ongesteld ben, maar goed, het zij zo.


Vanaf mijn 24ste ben ik met de pil gestopt en ik viel direct af, had een prima cyclus (hou het bij met een app), weinig tot geen puistjes, sex drive zo hoog als de Eiffeltoren (no joke), en gewoon happy de peppy. Nou kreeg ik vaak de vraag “Wat gebruik je dan als voorbehoedsmiddel”? Als ik geen relatie had, maar wel seks dan natuurlijk gewoon een condoom. En nu heb ik een app die ik gebruik waarmee je je temperatuur op kan meten en zo weet wanneer je ovuleert, en je dan dus beter geen seks kan hebben mocht je niet zwanger willen raken. Daarnaast altijd voor het zingen de kerk uit (is niet helemaal waterdicht, ben ik me van bewust). Maar ik voel me er zo prima bij.
Ook veel vrouwen vertelden mij dat ze geen hoge seks drive hebben door zwangerschappen. Ja na bevalling is dat sowieso heel erg normaal. Ze zeggen 9 maanden zwanger en 9 maanden ontzwangeren. En dat is je goed recht. Je hebt een mensje gedragen, en bij de opvoeding daarvan vooral het eerste jaar komt zoveel kijken, je bent niet eens meer met jezelf alleen bezig. Vermoeidheid en stress spelen daar ook een giga rol in. Seks is vooral mentaal, wat de drang geef om überhaupt seks te willen hebben. Dus zit je mentally nog niet daar, which is fine, dan is dat waarschijnlijk de reden. No stress, komt vanzelf wel. Als het echt effect heeft op je relatie zou ik er vooral over communiceren, heel open hoe jullie je beide voelen en waar er een middenweg wellicht gevonden kan worden. Maar nooit iets tegen je zin in doen!!!!

Vaak vertellen vrouwen mij ook dat ze zich na een zwangerschap niet meer sexy vinden, dat lichamen zijn veranderd etc. Is heel begrijpelijk en ook echt normaal. Ik zou vooral proberen niet tegen dat gevoel te vechten. Accepteer dat het er is. Zwangerschap fokt nou eenmaal met je lichaam, en vooral het beeld dat je van je zelf had/hebt. Totaal onterecht, je bent prachtig, je hebt een little human gedragen, which makes your body change, be proud of it. En zit je er echt echt echt mee, zijn er natuurlijk talloze manieren om af te vallen, fitter te worden etc etc. Maar het begint bij jezelf. Check jezelf in de spiegel en zeg letterlijk tegen jezelf “ik ben mooi” “ik mag er wezen” “ik accepteer mezelf” .. en dat is een proces, dat is niet in 1 dag gedaan. Trek mooie lingerie aan, lak je nageltjes, fix je haar. Dat soort kleine dingetjes kunnen ook duwtje in de rug geven. Jij – mag – er – wezen, periodt.

 

 

 

 

 

Naast dit alles, zijn er natuurlijk ook de gewone vermoeiende dagen van werk, en stress gevende impulsen van buitenaf waardoor je gewoon geen zin kan hebben. Dit is oké .. het hoeft ook écht niet elke dag. Sterker nog er is geen boekje waar in staat hoe vaak je het minimaal moet doen. Ook hier jongens, ja komtie weer: COMMUNICATIE IS KEY! Wees gewoon open over wat je voelt en wat je wel en niet wilt. Vind je het vervelend? Doe er wat aan? Zo niet? Rits je poen dicht. Of ga lekker kroelen, zoenen, masseren, met jezelf aan de bak,  pak er een vibrator bij, gaat los, do you boo. U deserve it.

 

❤

xoxo Roon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *