Ro to the mom

H

eb jij bewust die shift gemaakt? Van je eigen vrouw zijn, in jouw leven, jouw space, alleen rekening houden met “jezelf” naar het moederschap.

Of heb je je het laten over komen, en kwam het wellicht wat harder aan dan je had verwacht? Of ging het juist allemaal in een natuurlijke flow en voel je je prima?

Ik heb het me eigelijk compleet laten over komen, en als ik eerlijk ben kwam het zeker wat harder aan dan ik had verwacht. En dan heb ik het niet over dat het niet leuk is/was, want er is niets mooier dan moeder zijn, maar het shiften van “eigen leven, alles doen wat en wanneer je wilt” naar 24/7 mama en volledige verantwoordelijkheid over jouw mini mensje, is best wat toch ladies (& gentlemen)?! 

Voor mij was het een combinatie van alles tegelijk; heftige bevalling, slaaptekort, totaal nieuwe twist aan je relatie, ander lichaam, al je tijd naar de kleine, geen free time meer, single mom worden. Wat voor mij heel overweldigend was. Ik moest het allemaal even op een rijtje krijgen en dat heeft me best wat tijd gekost. En dat is ook nodig vind ik. Je mag daar best even de tijd voor nemen! 

Voor mijn zwangerschap was ik zo’n bezig bij’tje. Altijd aan het werk, social life on point, tot laat op blijven, uitslapen, gaan en staan waar ik wilde. En natuurlijk “weet” je dat, dat allemaal gaat veranderen zodra je zwanger bent, en heb je er ook álles voor over. Althans, weten we dat wel echt? We hebben er verwachtingen over- en van, maar echt weten doen we natuurlijk niet. Je fantaseert en droomt er over maar in de werkelijkheid kunnen dingen net even anders lopen en daar moet je dan maar mee om weten te gaan (controle freak die ik ben).

Avéya word in December 2 jaar, en nu pas kan ik echt zeggen de trein van het mama leven + Rony leven weer vol op de rails te hebben. Ik heb de regeling met Vee haar vader dat ze om het weekend en om de dinsdag op woensdag bij hem is. Dus ik kom wat dat betreft goed aan mijn “eigen tijd”. En die neem ik dan ook écht! 

Doordeweeks ben ik naast mijn werk (3 avonden in de week) echt altijd met mijn mini- me. En dat je dan alles uit moet stippelen, van wanneer je de was gaat doen tot aan je make-up tot aan welke activiteit we nou weer moeten doen, want je wilt leuke dingen doen, maar hoe laat dan want ze moet ook nog d’r middag dutje doen, oh en er moeten nog boodschappen worden gedaan! Wij moeders zijn echt een wandelende time management machine. En ALLES voor onze kindjes, écht alles. Met zoveel liefde doen we dat. Maar dat kan soms wel eens heftig zijn. 

Mama’s, echt, soms hebben we even tijd nodig voor ons zelf. Al is het je fav boek lezen wanneer je kindje een slaapje doet, of je kleine eens in de zoveel tijd bij je ouders een nachtje te laten slapen zodat je je manicure kan doen of even je kont er af kan dansen in de club (ja dat mag gewoon nog steeds). DOEN!!!!!! Happy mommy is happy baby. En ik heb het niet over elke week uit en jezelf op 1 zetten. Balance is key! Dat stofzuigen komt wel, lak lekker je nageltjes meid en loop met een glimlach uit de beauty salon cause you look like a goddamn snack. 

Het is echt een interessant puntje vind ik, je eigen happiness, self care, self awareness. Je kan het namelijk helemaal uitpluizen en naar jezelf reflecteren wát je dan precies zo moeilijk vind en het zo dus verwerken, verhelpen en aanpassen in je leven. Niks doen en zeiken helpt niet, en zo eindig je wellicht in een neerwaartse spiraal of zelfs depressie. Zelf reflectie is major key mensjes van ‘t goede leven. Neem tijd voor JOUW journey hier in. Jij bent de baas. Alleen jij kan dit doen en aanpassen naar jouw happy life. En remember: happy mom = happy kid. Amen.

Nou dat was ‘um weer.

xoxo Roon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *