Vliegen met je kindje? Hier wat tips!

Ik vond het MEGA spannend om voor het eerst te vliegen met Avéya! Vooral omdat ik zelf voorheen nooit echt een ster was in vliegen a.k.a lichtelijke vlieg angst. En in dit geval naar Curaçao is ook niet bepaald om de hoek. Heen maar liefst 10u en terug 8,5u. Dus vermaak je kindje maar een 10 uurtjes!!

De heenvlucht was een dag vlucht. Dus we stegen 10:50 op. Normaal gesproken slaapt Avéya tussen 11 en 14:00 ergens. Helaas viel zij op Schiphol al in slaap, nèt voor dat we gingen boarden. En werd ze weer klaar wakker toen we gingen zitten.

Ik had van tevoren al een stoel gereserveerd, helemaal achterin. Rij 40F, middelste rij en dan een gangpad stoel. Wat het makkelijkste is om te doen met een kleine aangezien je vaker dan gemiddeld van je stoel af gaat/moet om te verschonen etc. 

Travel blog

 

Helaas zat het vliegtuig bom vol en ondanks dat ik de stewardessen had gevraagd of er nog twee stoelen vrij waren zodat Avéya niet op schoot hoefde, mocht dit niet baten. Dit betekende 10 uur met haar op schoot

Ik had geen laptop, tablet of iets mee genomen en ook geen series met Bumba of Teletubbies voor haar gedownload. Simpel weg omdat ik die niet heb. Wil haar ook niet heel erg opvoeden dat ze bij elk huiltje of saai moment gevoed word met een tablet (no offence naar mensen die dat wèl doen, ieder zijn eigen opvoeding). Maar dat maakte het dus wel wat lastiger om haar zo lang te vermaken. Gelukkig dachten de stewardessen  voortdurend met mij mee en gaven ons een plek in het vliegtuig op de grond waar ik een goede lange tijd met Avéya heb kunnen spelen op een kleedje met haar speelgoed! Daarna was ze moe en heeft ze eventjes geslapen (2uurtjes ongeveer).

We hebben nog wat spelletjes gespeeld op het entertainment schermpje in de stoel .. maar daar was ze dan ook wel weer snel klaar mee. Thank god zat er achter ons nog een mama met een zoontje van 2 jaar, die best wat heeft afgespeeld met Avéya. Waar door ze ook weer moe werd, en nog uurtje heeft geslapen daarna. En toen waren we er alweer! Su-per vermoeid waren we beide.

De terug weg was heel fijn! Ik had namelijk een open stoel naast me, waar Avéya dus lang uit kon liggen. En dát gebeurde! Ze sliep namelijk voor we opstegen en werd een half uur voor landing wakker! In tegenstelling tot de heen reis i-de-aal.

Hier nog even in het kort de tips:
  1. Blijf kalm, always. Je kindje voelt jouw vibes tot op het bot en zal reageren op jouw energy. Dus het is een wisselwerking.
  2. Neem genoeg speelgoed mee, en eventueel een speel kleedje
  3. Reserveer RUIM van tevoren een stoel, met extra beenruimte zou het beste zijn. Zijn die er niet dan sowieso gangpad.
  4. Genoeg melk voeding en water voor je kleintje. Door de droge lucht in het vliegtuig krijgen ze meer dorst.
  5. Check of je een avond vlucht kan krijgen, al-tijd beter. En hou dan ook vooral het avond ritueel aan (denk aan slaapzak, flesje, voorlezen).
  6. Probeer wat contact te leggen met mede reizigers die reizen met kids, altijd fijn en handig als de kindjes beetje samen kunnen spelen, en jij kan kletsen met een mede ouder. Altijd fijn even te levelen en wellicht hebben zij ander speelgoed of tips voor je.
  7. En last but not least, bedenk dat je er ooit zult aankomen op je droombestemming, de tijd gaat vanzelf voorbij, het komt goed!
xoxo Roon

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *